Garageregler:
Slip och lackningsarbeten får ej utföras i bl.a. garaget med risk för skador på andra bilar. Större reparationsarbeten av fordon får ej utföras i garaget. Kupé och motorvärmare får ej anslutas i garaget med risk för överbelastning på elnät och allmän brandrisk. Elinstallationer utöver vad som fanns som standard får ej utföras i garagen. Tomgångskörning inne i garagen är förbjuden med hänsyn till hälsa och miljö. Garagedörrarna skall alltid hållas stängda och låsta. Eventuella fel och skador vad gäller garagebyggnader såsom låskonstruktion, dörrar, tak etc ska alltid felanmälas till styrelsen. Garage får ej hyras ut. Garaget är avsett för uppställning av bilar eller motorcyklar, inte som förråd! 

Brandfarliga vätskor och brännbart material får ej förvaras i garagen på grund av brandrisk och explosion.

Trafikregler
Begränsad hastighet i hela området, även på parkeringsplatsen, till 10 km/tim - Färd med fordon inom bostadsområdet endast för på- och avlastning (ej parkering, se nedan) - Större reparationsarbeten med fordon inom bostadsområdet är förbjuden. Tvättning av bilar i området är ej tillåtet av miljöskäl. All fordonstrafik är förbjuden inom området för obehöriga.

Parkering
Parkering utanför iordningställda parkeringsplatser får endast ske tillfälligt för på- och avlastning. All annan parkering inom området, såväl på samfällighetens mark som medlemmarnas egna tomter, är förbjuden. Alla måste i möjligaste mån köra in sin bil i garaget för att underlätta för gäster (p.g.a. platsbrist). Parkeringsplatser finns vid infart till Sörgårdsvägen och Norrvallavägen. Parkeringen är endast till för medlemmar och gäster. Parkering av husvagnar/släpvagnar, lastbilar och avregistrerade fordon är förbjuden inom hela föreningens område och hänvisas till lämplig uppställningsplats utanför föreningen.

Har du några tankar, ideér och förbättringsförslag kring Norrvallas trafikregler?

Lämna gärna en kommentar till oss.